Mirabelle Ruby

Rode mirabelle
De mirabelle Ruby is een unieke zuilboom met rode pruimen met rood vruchtvlees.  Een ideaal boompje voor een kleine tuin, hij groeit slechts enkele centimeters perjaar. De boom maakt bijna geen zijtakken en blijft daardoor zuilvormig, ondanks haar geringe omvang van max. 250cm. hangt het boompje vol met vruchten. De vruchten groeien direct aan de stam. Deze pruim is zelfbestuivend, maar draagt rijkelijker door kruisbestuiving met o.a. de Mirabelle de Nancy, Excalibur, Early Prolific, Opal of Victoria. Snoei van deze boom is bijna niet nodig. 

Gebruik

De vruchten zijn rond half augustus rijp om te plukken. De smaak van deze pruim is zoet en perzikachtig. De vrucht kan direct uit de hand worden gegeten maar is ook geschikt om mee te koken, bakken of er een heerlijke jam van te maken. 

Oorsprong Mirabelle Ruby

Mirabelle Ruby is een mutant van de Mirabelle de Nancy en is geselecteerd door Frank P. Matthews Ltd uit Worcestershire (UK). Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen BV introduceerde dit nieuwe soort in 2015 op de vakbeurs Plantarium. 

Contact

Powered by FiloLabs