Laanbomen

Laanbomen uit eigen kwekerij
In onze eigen kwekerij telen we een breed scala aan laanbomen. Zie hiervoor ook onze actuele voorraadlijst.

Toepassing laanbomen

Laanbomen kunnen zowel solitair als in groepsverband geplant worden. Meerdere soorten zijn eveneens geschikt om als leiboom te gebruiken of om een schaduwplek in de tuin te creëren. 

Er zijn meerdere soorten die prachtig verkleuren in de herfst. Grootte en vorm kunnen bepaald worden door regelmatige snoei toe te passen. Er zijn ook kleinblijvende en bolvormige bomen verkrijgbaar. 

Onze medewerkers kunnen u veel informatie verstrekken over de verschillende bomen. In onze kwekerij hebben we ook een groot assortiment eigen geteelde laan- en sierbomen staan. Onderstaand een kleine greep uit onze eigen kwekerij, kom deze bomen gerust 'live' bewonderen!

U kunt ook uw eigen boom in de kwekerij uitzoeken en voorzien van een naamlabel, waarna deze in het najaar op afspraak speciaal voor u wordt gerooid. 

Voor meer informatie hierover zie ook het kopje 'zelf bomen uitzoeken'

Aesculus hippocastanum 'Baumanii'

Aesculus hippocastanum 'baumanii' (Paardekastanje)Aesculus hippocastanum 'Baumanii' is een grote witte paardekastanje. Deze boom loopt in het voorjaar als één van de eerste bomen uit, waarna deze begin mei bloeit met grote witte rechtopstaande kaarsen. Uit deze bloemen vormen zich geen kastanjes, het type 'Baumanii' is namelijk steriel waardoor geen vruchten worden gevormd. In het najaar volgt een prachtige herfstverkleuring met tegelijkertijd geel, groen, oranje en rood blad aan de boom. Deze boom heeft veel ruimte nodig (een grote tuin of park dus), omdat deze uiteindelijk 20 meter hoog en 15 meter breed wordt. Geweldige boom dus om met warm weer onder te zitten.

Broussonetia papyrifera

De Nederlandse naam van de Broussonetia papyrifera is de papiermoerbei, in Japan werd het schors van deze boom van oudsher gebruikt voor de vervaardiging van papier. Broussonetia is een bladverliezende boom met zowel hartvormig als drielobbig blad per tak. Het blad is grijsgroen en voelt aan boven- en onderzijde  viltig behaard aan. Deze boom bloeit in mei/juni met onopvallende bolvormige bloemen, hieruit groeien in warme zomers ronde oranjerode schijnvruchtjes. Deze boom staat graag op een beschutte plek op kalrijke bodem. In Nederland wordt deze boom ongeveer 600-800cm hoog. 

Carpinus betulus 'Fastigiata'

sds

Catalpa bignonoides 'Aurea'

De Nederlandse naam van Catalpa bignonoides 'Aurea'  is gele trompetboom. De bladeren van deze boom zijn groot, hartvormig en goudgeel. In juni / juli bloeit de Catalpa met klokvormige wit met paarse rechtopstaande bloempluimen. Na de bloei verschijnen er langwerpige dunne doosvruchten (soort peulen).  Deze bladverliezende boom groeit een stuks langzamer dan de 'normale' Catalpa. Uiteindelijk zal deze boom een hoogte van 600 tot 800cm bereiken. Prima geschikt als natuurlijke dakvorm. 


Cercis canadensis 'Pendula'

De Nederlandse naam van de Cercis canadensis 'Pendula' is de treurende judasboom. Dit bijzondere soort wordt nog niet veel gekweekt in Nederland. Deze boom heeft van nature horizontaal groeiende grillige takken. In april/mei bloeit de Cercis op het kale hout, met spectaculaire paars-roze bloemen. Het jonge hartvormige blad loopt vervolgens na de bloei groenrood uit. Deze boom is ideaal voor kleinere tuinen en zal niet hoger worden dan 250-300cm. De exemplaren in de eigen kwekerij hebben een stamhoogte van ongeveer 200cm, waarna de takken omlaag hangen.

Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'

sadsd

Ginkgo biloba 'Mariken'

xxxc

Liriodendron tulipifera

sdsdsd

Morus alba 'Macrophylla'

ss

Populus canadensis 'Purple Tower' 

ss

Quercus palustris

dfdf

Quercus suber

sdds

Contact

Powered by FiloLabs