Iny Frints

Tuinontwerper en beplantingsadviseur
Via mijn bedrijf de Groenpraktijk begeleid ik particulieren en bedrijven bij het inrichten van hun tuin. 

Goed geworteld

Ik ben opgegroeid op de boomkwekerij in Margraten die al sinds vijf generaties door mijn familie wordt gerund. Als de oudste dochter van een van de directeuren (Pie Frints) was het vanzelfsprekend dat ik al op jonge leeftijd meewerkte in de kwekerij en op het tuincentrum. Ik ben letterlijk tussen de planten opgegroeid en de vakkennis is er met de paplepel ingegoten.

Er is nooit op aangedrongen dat ik een 'groen' beroep zou kiezen en in de voetsporen van mijn vader zou treden. Ik heb dan ook gekozen voor een opleiding aan de HBO-J en ben na mijn studie aan de slag gegaan in de arbeidsbemiddeling. 

Maar door de erfelijk bemeste voorliefde voor planten, de fascinatie voor kleuren en vormgeving, heb ik al snel het roer omgegooid. Tuinontwerper, dat wilde ik worden.

'Ik word tuinontwerper'

Ik kende al veel planten en had al enige vakkennis op zak. Maar voor het ontwerpen van tuinen miste ik de (teken)vaardigheden en ervaring. Dus, op zoek naar de passende opleiding....

Ik heb bewust gekozen voor de vakopleiding hovenier in Vught. Die was goed te combineren met een parttime baan op kwekerij en bij een bureau voor landschapsarchitectuur.

de Groenpraktijk

Na de opleiding ben ik full-time gestart met mijn eigen onderneming: 'de Groenpraktijk'.

Het is nu bijna 25 jaar geleden dat ik mijn eerste visitiekaartje heb laten drukken met de titel 'tuinontwerper'. De fascinatie voor planten, en het plezier in het ontwerpen is sindsdien alleen maar toegenomen.

Hoewel ik de nodige routine heb opgebouwd, is ieder project weer spannend. Een tuin maken doe je samen met klanten. Mijn ervaring helpt om de groene middenweg te vinden en doelgericht ideeën om te zetten in de praktijk. 

De laatste jaren ben ik intensiever betrokken bij de aanleg. Niet alleen het selecteren en uitzetten van planten, maar ook het begeleiden van de aanleg. Dit is ook voor mij prettig omdat er altijd wel onvoorziene omstandigheden zijn en we samen naar een oplossing kunnen zoeken die past in het ontwerp. Klanten vinden het doorgaans fijn als ik de ontwerpen doorspreek met de personen die de aanleg verzorgen.

Groenprofessionals

Iny Frints -
Tuinontwerper
Powered by FiloLabs