Heesters 

Heester uit eigen kwekerij
Naast laanbomen en vruchtbomen kweken we zelf een aantal soorten grotere solitaire heesters. Deze zijn, net zoals de laanbomen, zelf uit te zoeken en te reserveren in de kwekerij. De heesters uit de volle grond zijn van november tot en met april te planten.In de eigen kwekerij staat onder andere:Deutzia, Amelanchier lamarckii, Hamamelis in soorten, Philadelphus 'Virginal', Cornus alba / mas / controversa, Viburnum in soorten, Euonymus, Magnolia etc.Zie voor de complete lijst met soorten onze assortimentslijsten. Onderstaand enkele mooie soorten uitgelicht. 

Cornus alba Elegantissima

De exemplaren Cornus alba 'Eleganissima' in onze eigen kwekerij zijn per eind juli 2014 ongeveer 150 x 150 groot.

Cornus alba 'Elegantissima' heeft een zilver-bont blad en prachtige rode takken (vooral in de winter er mooi). In het voorjaar bloeit deze met kleine witte bloemschermpjes, waarna zich besjes ontwikkelen. Deze bladverliezende heester wordt 300 tot 400 cm hoog en is zeer winterhard.

Cornus controversa

De exemplaren van Cornus controversa in onze eigen kwekerij zijn per eind juli 2014 ongeveer 175x150 groot. 

Cornus controversa lijkt in etages te groeien, doordat de takken allemaal horizontaal staan. Deze cornus bloeit in het voorjaar met witte trosjes bloemen, deze trosjes 'liggen' bovenop de etages, waardoor het lijkt alsof de boom besneewd is. Na de bloei verschijnen er eind van de zomer donkerblauwe besjes aan de takken. In het najaar verkleurt het blad naar oranjerood. Deze bladverliezende heester groeit vrij langzaam en kan uiteindelijk een hoogte van 600cm bereiken. 

Cornus mas

De exemplaren van Cornus mas uit onze eigen kwekerij, hebben vele verschillende maten en vormen. Van kleinere struikvormen tot boomvormen met al een aardige stamdikte. 

Cornus mas is eigenlijk inheems op de kalkrijke bodem van het zuiden van Limburg. Toch is een heel bijzonder soort met het hele jaar een grote sierwaarde, dat begint al vroeg in het jaar met de prachtige bloei. Tussen februari en april bloeit deze heester (op het kale hout) overdadig met gele bloemplukken. Na de bloei vormen zicht de eetbare rode vruchten (zie foto), hier is heerlijke jam van te maken. Tenslotte volgt in het najaar een prachtige herfstverkleuring, waarna in de winter de mooie grillige bast pas goed te zien is. Deze mooie struik wordt uiteindelijk ongeveer 400cm hoog en is zeer winterhard.

Euonymus planipes

De exemplaren van Euonymus planipes in onze eigen kwekerij zijn per juli 2014 ongeveer 175x125 groot

Euonymus planipes is een bladverliezende heester met spectaculaire herfstkleuren. Rond mei verschijnen er kleine onopvallende witte bloemetjes, waarna zich tegen het eind van de zomer prachtige rood met oranje vruchtjes (giftig!) vormen, zie foto. Deze euonymus groeit vrij langzaam en kan uiteindelijk ongeveer 300cm hoog worden. 

Heptacodium miconoides

De exemplaren van Heptacodium in onze eigen kwekerij zijn per juli 2014 ongeveer 200x150 groot. 

Heptacodium micinoides is een bladverliezende langzaamgroeiende heester. Het bijzondere van deze plant is haar lange bloeiperiode in het najaar. De struik bloeit van eind augustus tot eind oktober met opvallend mooie wiite bloemen kransen. De kelkbladeren van deze bloemen verkleuren naar rood, halverwege de bloeiperiode bevinden zich zowel nieuwe witte bloemen als de verkleurde bloemen in de struik, er mooi! Mooie bijkomstigheid; bijen gebruiken Heptacodium als drachtplant. Deze struik wordt uiteindelijk ongeveer 300cm hoog.

Salix exigua

De Salix exigua uit onze kwekerij is per juli 2014 175x100 groot.

De Salix exigua is een smalbladige wilg met een langwerpig grijs blad. Deze heester bloeit in het voorjaar (april-mei) met katjes, waarna zich trosjes met gele zaaddoosjes vormen. Uiteindelijk zal deze bladverliezende plant ongeveer 350cm hoog worden.

Contact

Powered by FiloLabs