De Buxusmot

Willy Duijsens - Plantendokter
Willy Duijsens
Plantendokter
Direct bestrijden om een plaag in de zomer te voorkomen
Zichtbare vraatschade aan de buitenkant van Buxusplanten. Deze wordt veroorzaakt door de Buxusmot. De Buxusmot heeft meerdere generaties per jaar. Controleer steeds de buxusplanten op aanwezigheid van rupsen (zie foto 1). Wanneer er rupsen in het voorjaar aanwezig zijn, deze direct bestrijden om te voorkomen dat de plaag in de loop van de zomer in omvang toeneemt.

Bestrijding van de buxusmot

De rupsen zijn gemakkelijk chemisch te bestrijden met het middel ‘Pyrethrum’ of ‘Karate Garden’. De bespuiting na 10 dagen herhalen. Als de rupsen dood zijn kan men het spinsel met dode rupsen en bladresten verwijderen. De planten lopen weer gewoon uit.Dit in tegenstelling tot verspreide persberichten. Blijf steeds controleren op nieuwe infecties die van buitenaf te komen. Preventieve bestrijding is niet mogelijk.

'Pyrethrum' mag ook door particulieren toegepast worden en is bij ons te koop. We hopen ‘Karate Garden’ op korte termijn op voorraad te hebben. Gezien de enorme vraag zijn de middelen momenteel vrijwel uitverkocht bij de leveranciers.

Dit is een andere Buxus aandoening dan de taksterfte bij Buxus. Taksterfte begint met bladvlekken en afsterving van buiten naar binnen. Schade door de Buxusmot blijft oppervlakkig.

Contact

Powered by FiloLabs